بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم میلیونی مسافران در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد
سرخط خبرها

راز آتش شش هزارساله استرالیایی چیست؟

  • کد خبر: ۹۵۲۴۱
  • ۲۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۴
راز آتش شش هزارساله استرالیایی چیست؟
در منطقه‌ای در استرالیا که به «کوه سوزان» یا «تپه وینگن» معروف است، آتشی باستانی دست کم ۶۰۰۰ سال است که می‌سوزد و ممکن است هزاران سال دیگر نیز روشن باشد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در منطقه‌ای در استرالیا که به «کوه سوزان» یا «تپه وینگن» معروف است، آتشی باستانی دست کم ۶۰۰۰ سال است که می‌سوزد و ممکن است هزاران سال دیگر نیز روشن باشد.
«زومیت» دراین باره می‌نویسد: در پارک ملی شمال سیدنی در استرالیا، آتشی به طور خودبه خود و خارج از کنترل در حال سوختن است و دست کم ۶۰۰۰ سال است که می‌سوزد. این آتش زیرزمینی اسرارآمیز که به کوه سوزان (تپه وینگن) معروف است، قدیمی‌ترین آتش شناخته شده روی زمین است. برخی دانشمندان تخمین می‌زنند که آتش ممکن است حتی قدیمی‌تر از چیزی باشد که فکر می‌کنیم. این آتش زیرزمینی که زیر کوه وینگن در ایالت نیوساوت ولز قرار دارد، نوعی آتش سوزی زغال سنگ است که یکی از هزاران نمونه از چنین آتش سوزی‌هایی است که در هر زمانی در سراسر جهان وجود دارد.

پس از مشتعل شدن، خاموش کردن این آتش‌های زیرزمینی تقریبا غیرممکن است. آن‌ها به آرامی، اما با شدت رگه زغال سنگ را می‌پیمایند؛ لایه‌ای از زغال سنگ که به طور طبیعی زیر سطح زمین قرار دارد. گیرمو رین، استاد علم آتش در کالج سلطنتی لندن در بریتانیا، گفته است: «کسی اندازه آتش زیر کوه سوزان را نمی‌داند و فقط می‌توان اندازه آن را استنباط کرد. احتمالا توپی به قطر ۵تا۱۰متر است که دمای آن به ۱۰۰۰ درجه سانتی گراد می‌رسد.»

برخلاف آتش معمولی، آتشی که در رگه زغال سنگ زیر زمین ایجاد شده است، شعله‌ای ندارد و مانند زغالی روشن می‌سوزد. اکنون آتش در کوه وینگن تقریبا ۳۰متر زیر زمین می‌سوزد و با سرعت یک متردرسال به سمت جنوب در حرکت است.
تنها نشانه‌های حضور آتش کوه سوزان مقداری دود، خاکستر سفید، زمینی گرم، سنگ‌های زرد و قرمز و بوی گوگردی است که وقتی منتشر می‌شود که آتش زیرزمین موادمعدنی را داغ می‌کند.

با اینکه آتش اکنون نامرئی است، با بررسی دقیق‌تر می‌توان مسیر آن را تشخیص داد. مناطقی که به تازگی سوخته اند، پوشیده از خاکستر و عاری از حیات گیاهی هستند. رین می‌گوید: پیش از رسیدن آتش، این جنگل اکالیپتوس زیبا را می‌بینید، اما جایی که اکنون آتش در آنجا وجود دارد، هیچ نوع حیات و حتی علفی وجود ندارد. در محلی که آتش ۲۰تا۳۰سال پیش در آن وجود داشته، جنگل برگشته است، اما با قبل تفاوت دارد. آتش منظره را تغییر داده است.

کسی با اطمینان نمی‌داند آتش اولین بار چگونه مشتعل شد. اولین مشاهده اروپایی مستند مربوط به سال۱۸۲۸ میلادی بود؛ یعنی زمانی که کشاورزی محلی اعلام کرد آتشفشانی را در منطقه کوه وینگن کشف کرده است. یک سال بعد، زمین شناسی به نام چارلز ویلتون به این نتیجه رسید که آتشفشان درواقع آتش سوزی زغال سنگ بوده است. از آن زمان، اندازه گیری‌ها نشان داده است که مسیر این آتش درحدود ۵/۶ کیلومتر گسترش دارد و براین اساس، دست کم به مدت ۶۰۰۰ سال روشن بوده است. به جز این نمونه، به ندرت پژوهشی رسمی روی این منطقه انجام شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->