افزایش ۱.۳ درجه‌ای میانگین دمای هوای ایران در تیرماه تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات و بانک‌های قم از دوم مرداد ۱۴۰۳ + جزئیات دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعمال‌قانون ۱۸۳۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۴ خودروی متخلف (یکم مرداد ۱۴۰۳) آخرین وضعیت بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج | ۲۷۰ هزار نفر در صف انتظار هستند (یکم مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

راز آتش شش هزارساله استرالیایی چیست؟

  • کد خبر: ۹۵۲۴۱
  • ۲۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۴
راز آتش شش هزارساله استرالیایی چیست؟
در منطقه‌ای در استرالیا که به «کوه سوزان» یا «تپه وینگن» معروف است، آتشی باستانی دست کم ۶۰۰۰ سال است که می‌سوزد و ممکن است هزاران سال دیگر نیز روشن باشد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در منطقه‌ای در استرالیا که به «کوه سوزان» یا «تپه وینگن» معروف است، آتشی باستانی دست کم ۶۰۰۰ سال است که می‌سوزد و ممکن است هزاران سال دیگر نیز روشن باشد.
«زومیت» دراین باره می‌نویسد: در پارک ملی شمال سیدنی در استرالیا، آتشی به طور خودبه خود و خارج از کنترل در حال سوختن است و دست کم ۶۰۰۰ سال است که می‌سوزد. این آتش زیرزمینی اسرارآمیز که به کوه سوزان (تپه وینگن) معروف است، قدیمی‌ترین آتش شناخته شده روی زمین است. برخی دانشمندان تخمین می‌زنند که آتش ممکن است حتی قدیمی‌تر از چیزی باشد که فکر می‌کنیم. این آتش زیرزمینی که زیر کوه وینگن در ایالت نیوساوت ولز قرار دارد، نوعی آتش سوزی زغال سنگ است که یکی از هزاران نمونه از چنین آتش سوزی‌هایی است که در هر زمانی در سراسر جهان وجود دارد.

پس از مشتعل شدن، خاموش کردن این آتش‌های زیرزمینی تقریبا غیرممکن است. آن‌ها به آرامی، اما با شدت رگه زغال سنگ را می‌پیمایند؛ لایه‌ای از زغال سنگ که به طور طبیعی زیر سطح زمین قرار دارد. گیرمو رین، استاد علم آتش در کالج سلطنتی لندن در بریتانیا، گفته است: «کسی اندازه آتش زیر کوه سوزان را نمی‌داند و فقط می‌توان اندازه آن را استنباط کرد. احتمالا توپی به قطر ۵تا۱۰متر است که دمای آن به ۱۰۰۰ درجه سانتی گراد می‌رسد.»

برخلاف آتش معمولی، آتشی که در رگه زغال سنگ زیر زمین ایجاد شده است، شعله‌ای ندارد و مانند زغالی روشن می‌سوزد. اکنون آتش در کوه وینگن تقریبا ۳۰متر زیر زمین می‌سوزد و با سرعت یک متردرسال به سمت جنوب در حرکت است.
تنها نشانه‌های حضور آتش کوه سوزان مقداری دود، خاکستر سفید، زمینی گرم، سنگ‌های زرد و قرمز و بوی گوگردی است که وقتی منتشر می‌شود که آتش زیرزمین موادمعدنی را داغ می‌کند.

با اینکه آتش اکنون نامرئی است، با بررسی دقیق‌تر می‌توان مسیر آن را تشخیص داد. مناطقی که به تازگی سوخته اند، پوشیده از خاکستر و عاری از حیات گیاهی هستند. رین می‌گوید: پیش از رسیدن آتش، این جنگل اکالیپتوس زیبا را می‌بینید، اما جایی که اکنون آتش در آنجا وجود دارد، هیچ نوع حیات و حتی علفی وجود ندارد. در محلی که آتش ۲۰تا۳۰سال پیش در آن وجود داشته، جنگل برگشته است، اما با قبل تفاوت دارد. آتش منظره را تغییر داده است.

کسی با اطمینان نمی‌داند آتش اولین بار چگونه مشتعل شد. اولین مشاهده اروپایی مستند مربوط به سال۱۸۲۸ میلادی بود؛ یعنی زمانی که کشاورزی محلی اعلام کرد آتشفشانی را در منطقه کوه وینگن کشف کرده است. یک سال بعد، زمین شناسی به نام چارلز ویلتون به این نتیجه رسید که آتشفشان درواقع آتش سوزی زغال سنگ بوده است. از آن زمان، اندازه گیری‌ها نشان داده است که مسیر این آتش درحدود ۵/۶ کیلومتر گسترش دارد و براین اساس، دست کم به مدت ۶۰۰۰ سال روشن بوده است. به جز این نمونه، به ندرت پژوهشی رسمی روی این منطقه انجام شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->